Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

China pregătește o „primire fierbinte” pentru Trump – intensifică atacurile cibernetice asupra instituțiilor americane


ANIMA NEWS
- Pe măsură ce Donald Trump se pregătește să revină la Casa Albă, China a intensificat atacurile cibernetice asupra instituțiilor guvernamentale și a mass-mediei din Statele Unite.  

Hackerii chinezi vizează companiile americane, expunând milioane de clienți  

În ultimele luni, atacurile cibernetice susținute de grupuri sprijinite de statul chinez s-au intensificat, vizând organizații mari din Asia de Sud-Est și din Statele Unite.
Aceste atacuri includ operațiuni complexe de spionaj, orientate spre sectoare strategice, precum guvernul și mass-media.  
Hackerii chinezi au utilizat tehnici avansate pentru colectarea de informații sensibile, folosind metode sofisticate de ascundere și evitarea detectării, ceea ce sugerează clar scopuri geopolitice în spatele acestor acțiuni.  
Creșterea frecvenței acestor atacuri a generat preocupări în SUA cu privire la capacitățile tot mai avansate ale Chinei în domeniul cibernetic, în special în ceea ce privește accesul la date sensibile, precum înregistrări de apeluri, mesaje text și informații care ar putea reprezenta o amenințare directă la adresa securității naționale americane.  

China, acuzată de furtul de secrete americane

Un exemplu recent a fost atacul cibernetic asupra Departamentului Trezoreriei SUA, despre care s-a raportat luna trecută că ar fi fost susținut de Beijing. Deși atacul nu a dus la divulgarea de informații clasificate, acesta a afectat mai multe stații de lucru și documente neclasificate ale instituției.  
Potrivit declarațiilor oficiale, atacatorii au exploatat o breșă în sistemele de securitate dezvoltate de o companie privată, *Beyond Trust – China*.  

Atacuri organizate și susținute la nivel de stat  

Expertul în tehnologie și securitate cibernetică, Sami Abd al-Nur, explică faptul că aceste atacuri sunt caracterizate prin organizarea lor în grupuri mari și bine coordonate, subliniind că „nu pot fi realizate eficient fără sprijin implicit din partea autorităților.”  
Având în vedere că, China este unul dintre cei mai mari producători de dispozitive electronice din lume, al-Nur a atras atenția, într-un interviu pentru emisiunea *„Programul Al-Youm”* difuzată pe canalul Al-Hurra, asupra capacității companiilor chineze de a accesa datele care circulă prin aceste dispozitive.
El a menționat, de asemenea, că multe dintre dispozitivele respective au protocoale de securitate slabe, făcându-le vulnerabile nu doar în fața Chinei, ci și a altor grupuri de hackeri.  

Cum poate fi abordată această amenințare?  

Pentru a face față acestor atacuri, expertul a subliniat necesitatea „dezvoltării unor mecanisme de apărare specializate și reducerii dependenței de tehnologia chineză.”  (Anima News)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii