Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Israel / Stil de viață: Carne la preț de 700 shekeli (178 euro) kilogramul / Ce se prepară din ea?

 


ANIMA NEWS
- În Jaffa există un magazin specializat în carne care oferă cele mai selecte, dar și cele mai scumpe porții. Este o experiență culinară care nu e accesibilă oricui, dar merită cunoscută.  
Este vorba de magazinul de carne "Itzik HaGadol" din Jaffa, renumit pentru clienții săi din elitele israeliene.
De exemplu, file Wagyu costă aici 700 shekeli (178 euro) kilogramul.  

Ce este Wagyu?
 
Wagyu este o carne de elită din Japonia, cunoscută pentru gustul său excepțional și stratul unic de grăsime distribuit uniform în carne.
În japoneză, "Wagyu" înseamnă "vită japoneză" (Wa - Japonia, Gyu - vită).
Timp de generații, bovinele au fost crescute în Japonia în condiții stricte, cu o dietă specială și masaje manuale care conferă cărnii o textură unică.  
Astăzi, Wagyu poate fi găsită în întreaga lume, inclusiv în Israel, unica țară în care acest tip de carne este cașer. Practic, aici, se combină
rasa Wagyu cu vaci locale din rasa Holstein, obținându-se o calitate comparabilă cu cea internațională.

Sortimente și prețuri

 


* Filet Wagyu (Sinta Wagyu) este primul filet Wagyu din lume care este casher. Prețul este de 699 shekeli kilogramul.  
* Antricot Wagyu - Acest tip de carne costă cel puțin 500 shekeli pe kilogram. Pentru preparare este suficientă puțină sare grunjoasă și ulei de măsline.
* Ontreb (Denver Cut) - Această carne poate fi gătită rapid sau lent, rezultând o carne moale și suculentă. Prețul este de 149 shekeli pe kilogram.  
* Asado Wagyu, un sortiment pentru preparare lentă. Preț: 179 shekeli pe kilogram.
* Pulpa (Tzli Katef) - Pentru preparate tradiționale lente, cum ar fi tocănițe sau fripturi. Prețul este de 200 shekeli pe kilogram.  

Poftă bună! - Dacă vă permiteți! (Anima News)

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii